Over ons

Het idee van de Sidefloat ontstond een kleine 2 jaar geleden. Tijdens het slepen met dode aasvissen aan een Fireball kwam ik tot de conclusie dat je met 4 hengels (2p.p.) vanaf een boot toch altijd op een zeer beperkte breedte van het water aan het vissen bent. Je kunt je aas zo ver als je kunt van de boot afgooien, maar zodra er gesleept wordt komt deze altijd weer terug tot recht achter de hengeltop. Voor op een boot vissen wij al met relatief lange hengels van rond de 3m. Dus een snel reken sommetje leert ons dan dat als we aan beide zijden van de boot een hengel haaks er buiten hebben staan, we dan nog steeds maar op een maximale breedte van 8m. kunnen vissen. (2x de 3m. van de hengels, plus de 2m. breedte van de boot.) Als je dan bijvoorbeeld op een water vist van 200m breed, is 8m water uitkammen niet veel. Dit moest allemaal anders kunnen in mijn ogen en ik ben gaan experimenteren. Na een lange tijd van vele pogingen is het uiteindelijk gelukt: de Sidefloat is geboren!

 

De Sidefloat gaat langzaam van de boot af zodra er rustig gesleept wordt. 0,5 - 2km/h is de meest ideale snelheid gebleken en de te bereiken afstand hangt af van de hoeveelheid lijn er op de spoel zit of de overkant. Want hoe meer lijn je de Sidefloat geeft, hoe verder deze van je af zal gaan. Tijdens testsessie's visten wij bijvoorbeeld op kanalen van meer dan 100m. breed in 1x beide oevers uit en met 2 hengels er tussen in of recht onder de boot. De resultaten liegen er niet om, vele metersnoeken en grote snoekbaarzen werden er gevangen.

 

 

De montage van de Sidefloat werkt kinderlijk eenvoudig en werkt met het principe van een normale inline schuif/sleep dobber. Als eerste gaat er een stoppertje/stuitje op de hoofdlijn, vervolgens gaat de Sidefloat op de hoofdlijn, daaronder komt de onderlijn en dan is het kiezen wat je aan je speld gaat hangen. Doodaas aan een fireball montage, of bijvoorbeeld een stuk kunstaas dat zich langzaam laat slepen zoals een spinner, shad of een plug.

 

De grootste voordelen van de Sidefloat op een rijtje voor vissers vanaf een boot:

1. De Sidefloat kan zowel links als rechts af!

2. Dankzij de Sidefloat vaar je nooit meer met je dobbers vlak naast elkaar of over de zelfde stek heen!

3. De Sidefloat laat zich perfect naar links of rechts sturen, hoe meer lijn je geeft hoe verder de Sidefloat van je af gaat!

4. De Sidefloat is geschikt voor alle soorten en maten doodaas (of levendaas in het buitenland).

5. De Sidefloat is ook zeer geschikt voor de meeste soorten kunstaas die langzaam getrolled kunnen worden zoals, Pluggen, Shads, Spinners, enz.!

6. De Sidefloat is de beste visdobber voor snoek en andere roofvissen.

 

Voor de meeste Nederlandse wateren is het een perfecte manier van vissen voor de Snoek of Snoekbaars visserij, het hele jaar door! Maar de Sidefloat kan ook prima in het buitenland ingezet worden voor andere vissoorten zoals bijvoorbeeld, Forel, Zalm, Musky, Black/Largemouth Bass, Aligatorgar, enz. enz.

 


 

Daarnaast kan de Sidefloat ook prima vanaf de kant gebruikt worden, mits je een beetje de ruimte hebt en langs de kant kunt lopen. Het is een kwestie van de Sidefloat rustig in het water laten zakken en heel rustig lopen/slepen, terwijl er steeds meer lijn gegeven wordt tot de Sidefloat op de gewenste afstand is. Met de Sidefloat is het bijvoorbeeld mogelijk om aan de overkant onder overhangende bomen te vissen. Zo worden heel veel stekken ineens wel bereikbaar! Laat de Sidefloat nu probleemloos gaan langs bijvoorbeeld: De overkant, Overhangende bomen, Lelyvelden, Wierbedden, Rietkragen, Woonboten, Jachthavens, Dukdalven, Taluten, enz., enz., de mogelijkheden zijn echt ongekend!

 

 

We zijn onlangs 3de geworden bij de Get in the Ring voor de beste starters in de regio Zwolle!